Ozorának és Baksának is fideszes polgármestere lett

Ozorának és Baksának is fideszes polgármestere lett

A fotó illusztráció. Budapest, 2019. október 13.
Kutya a szavazófülkében gazdájával az önkormányzati választáson a XII. kerületi Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában kialakított 22-es számú szavazókörben 2019. október 13-án.
MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy településen tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap, ebből kettőn a Fidesz–KDNP jelöltje győzedelmeskedett.

Sümegi Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Ozorán a vasárnap tartott voksoláson. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 506-an, független vetélytársai közül Nagy Istvánnéra 279-en, Tischler Csabára 107-en voksoltak érvényesen. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a hat képviselői helyért huszonöt független jelölt indult. A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület feloszlott.

Tóth Gábort, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek a baranyai Baksán. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 243, független vetélytársára, Albrecht Péterre 217 érvényes szavazat érkezett. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult. A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület a feloszlásról döntött.

A független Beri Márkot választották polgármesternek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen. A település választói az önkormányzati képviselői helyekről is dönthettek. Kerekes Imre jegyző az eredményt részletezve az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Beri Márk 266, míg Buzás Jánosné eddigi polgármester 206 voksot kapott. A harmadik jelöltre, Szarka Györgyre nem érkezett szavazat. A 476 leadott szavazatból 472 volt érvényes. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a nyírpilisiek, a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt indult. Nyírpilisen feloszlás miatt kellett polgármestert és képviselő-testületet választani; a községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

A független Dancs Ákos nyert a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken. A valasztas.hu oldalon közzétett eredmény szerint a 360 névjegyzékben szereplő választópolgár közül 223-an járultak az urnákhoz. A 218 érvényesen leadott szavazatból Dancs Ákos 133, míg a másik két független jelölt közül Halász Bertalan Zoltán 51, Pólyán Csaba pedig 34 szavazatot szerzett meg. Benken az eddigi polgármester, a független Mészáros Lajos lemondása miatt kellett a voksolást megtartani.