Új párt felépítésén dolgozik Magyar Péter

Új párt felépítésén dolgozik Magyar Péter

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter pártalapításon dolgozik – értesült a 444 több forrásból. A portál állítása szerint az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, amely egy jövőbeli párt magja lehet.

Varga Judit volt férje – aki a kegyelmi botrány kirobbanása óta többször nekiment a NER-nek – az eddig megjelent interjúkban elég homályosan fogalmazott esetleges politikai ambícióiról. Lapunknak adott exkluzív interjújában például így fogalmazott: „A másik út, hogy létrejön egy olyan hiteles, valódi alternatívát kínáló erő, amelyre a jobboldali szavazók egy része már régóta vágyik, és ami a másik oldalon lévőknek is valódi alternatíva lehet.” Majd hozzátette: „A magam részéről meg fogom tenni, amit meg kell tennem. Hogy ez mire lesz elég, hányan követnek… majd meglátjuk.” Arra kérdésre, hogy alapítana-e jobboldali pártot, azt felelte: „Ha el is indítanék valamit, az ideológiától független lenne.” A Telexnek pedig azt mondta: „Bizonyos pártok kerestek vagy üzentek és én ezeket nagyjából elhárítottam”, de neki nincs feladata az ellenzékkel. 

A portál megkereste a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd képviselőit, akik közölték, hogy semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt köztük és Magyar között. A Demokratikus Koalíció délutánig nem válaszolt a reggel feltett kérdésre. (Frissítés: később a DK reagált, és közlésük szerint természetesen semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt köztük és Magyar Péter között). A Mi Hazánk pedig ezt írta: „Már az első pillanatban történt egy kísérlet a kapcsolatfelvételre, és örülnénk, ha sikerülne is a kapcsolatfelvétel. Rajtunk nem múlik.” A Jobbik sajtóosztálya emlékeztetett, hogy „mint az köztudott, Sas Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke többször találkozott Magyar Péterrel. Ezt a közösségi média felületeiken is kommunikálták”. Ez utóbbit azért tartja érdekesnek a portál, mert több forrásból úgy értesült, hogy Simicska Lajos is próbálkozott felvenni a kapcsolatot Magyarral az elmúlt hetekben. Egyik forrásuk szerint Magyar Péter már meglévő, bejegyzett kispártot keres magának, hogy az legyen az alapja egy új politikai tömörülésnek. A hétvégén sor is került egy találkozóra ezzel kapcsolatban és egyeseket már a belépésre buzdít Magyar. Értesüléseik szerint már az EP-választásokon is indulna. Sőt, állítólag Simicska Lajos is szerepet vállalna ebben a formációban finanszírozóként.

Magyar a pletykák egy részét írásban cáfolta a 444-nek. „Simicska Lajos nem keresett, vele soha nem beszéltem” – fogalmazott. Azt azonban nem cáfolta, hogy új párt felépítésén dolgozik. „Mindenképp szükség van egy olyan friss, erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit és képes a semmiből, egy új, más világot teremteni Magyarországon. Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal. »Most, vagy soha!«” – írta ezzel kapcsolatban.

Frissítés: Magyar Péter cikkünk alá az alábbit kommentelte: „A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. De abban gondolom egyetértünk, hogy, ha marad a jelenlegi bebetonozott »kétosztatú« pártstruktúra, a már jócskán leszerepelt résztvevőkkel, akkor még sok fényes kétharmadnak néz elébe az ország, annak minden következményével együtt. Azt ugye mondanom sem kell, hogy ez kinek az érdeke”.

    

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.