Pedofilbotrány: elkészült a fővárosi jelentés, Karácsony vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi

Pedofilbotrány: elkészült a fővárosi jelentés, Karácsony vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkészült a Fővárosi Önkormányzat belső vizsgálati jelentése a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatban, megrendítő és megdöbbentő tények vannak benne – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebookon. 

Mint fogalmazott, „ha lett volna több emberség, felelősség és gondoskodás, akkor a főváros előző fideszes vezetése már 2011-ben feltárhatta és megállíthatta volna a felügyelete alatt álló bicskei gyermekotthon lakóinak szenvedését. De nem volt elég emberség, felelősség és gondoskodás, ezért még 5 évig garázdálkodhatott ott a pedofil bűnöző. Az, aki azután kitüntetést is kapott a fideszesektől.”

Hozzátette, ez alkalom arra, hogy „a magyar kormány, a kegyelmi botrány ilyen-olyan rangú felelősei helyett megtegyem azt, amire ők képtelenek és méltatlanok: bocsánatot kérni az áldozatoktól. De a vizsgálati jelentésben foglaltak, annak megrázó és megdöbbentő tényei nem maradhatnak következmények nélkül. Az előző fideszes városvezetés politikai felelősségének tisztázása nem tűr halasztást.”

Az őszinte szembenézés érdekében fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a jövő heti közgyűlési ülésen. „Az érintettek között van, aki ma is a fővárosi Fideszben politizál, vannak, akik a kormányban dolgoznak. Lehet jönni és vállalni a felelősséget” – mondta. Hozzátette: ilyen eset soha többé nem fordulhat elő Magyarországon, van teendője ennek érdekében mindnekinek, legfőképp a kormánynak, hiszen a főváros már nem fenntartója gyermekotthonoknak. A gyermekvédelem ügyének nem otromba plakátokon kell megjelennie, hanem tettekben és elkötelezettségben – mondta.

A teljes, anonimizált jelentés itt olvasható el.