Szexuális kényszerítés gyanújával vettek őrizetbe egy újbudai óvodai dolgozót

Szexuális kényszerítés gyanújával vettek őrizetbe egy újbudai óvodai dolgozót

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt – tudta meg a 24.hu.

Úgy tudják, hogy a férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és a rá bízott óvodások felé közeledett. Állítólag már ki is hallgatták gyanúsítottként, ezt az értesülést megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság is. – A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé – közölte megkeresésükre a BRFK.

A lap megkereste a Dél-Budai Tankerület Központ vezetőjét is, hogy megtudják, hány gyereket bántalmazhatott szexuálisan a pedagógiai asszisztens, és az óvoda vagy egy szülő feljelentése alapján indított nyomozást a rendőrség, de a cikk megjelenéséig nem válaszoltak. Az újbudai önkormányzat viszont péntek délután sajtóközleményt adott ki, amelyben azt írták, a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el azt követően, hogy névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrkapitánysághoz a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban. 

Az óvoda vezetése reggel levélben értesítette a szülőket a történtekről, és az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát. Információik szerint az ügyészség már indítványozta a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan már szombaton döntenek.