Pilz Olivér: valódi konzultációra lenne szükség

Pilz Olivér: valódi konzultációra lenne szükség

Pilz Olivér és tiltakozó tanártársai (Fotó: Tanítanék/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtörtént a mai oktatási konzultációnak nevezett esemény, ami igazán nem konzultáció volt, hanem felszólalókat hallgattunk meg. A délelőtt folyamán elsősorban kollégákat, pedagógusokat hallgattunk meg – kezdte az eseménynek helyt adott Nemzeti Közszolgálati Egyetem előtt felvett videóüzenetében Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom társalapítója.

A pedagógus szavai szerint a felszólaló mintegy 20 tanár többsége az oktatás valódi problémáiról beszélt, voltak, akik a menesztett pedagógusok visszahelyezését követelték. Néhány azonban a kormánypropagandát próbálták felmondani.

A délután viszont Pilz Olivér szerint lehangoló volt, amikor az oktatásért felelős államtitkár és a miniszter beszéltek terveikről, mert ezek nem oldják meg az oktatás problémáit. Maruzsa Zoltán például azt ecsetelte, minden szépen és jól működik. Az államtitkár megismételte, hogy több lépcsőben lesz majd béremelés. Pintér Sándor pedig statisztikai adatokról szólt úgy, hogy egyszer sem nézett azok mögé, vagyis a jelek szerint nem ismeri az oktatás problémáit.

Ezért Pilz Olivér úgy véli, ezzel a hozzáállással nem lehet eredményt elérni. Ezzel együtt elhangzott, ha lesz rá igény, akkor talán még lesznek hasonló konzultációk. Amikor ez elhangzott, több pedagógus bekiabálta, hogy akkor valóban konzultáció legyen a konzultáció, és valódi megoldásokat keressünk, valódi, átlátható konzultációk során.