Pintér Sándor nem látja, hogy túlterheltek lennének a gyerekek és a pedagógusok

Pintér Sándor nem látja, hogy túlterheltek lennének a gyerekek és a pedagógusok

Pintér Sándor belügyminiszter az EU-tagországok bel- és igazságügyi minisztereinek kétnapos, informális találkozójára érkezik Prágában 2022. július 11-én. (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Fotó: Martin Divisek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Statisztikai adatokból kiindulva nem tapasztal „rendkívüli túlterhelést” sem a gyermekeknél, sem pedig a pedagógusoknál – erről is beszélt Pintér Sándor oktatásért is felelős belügyminiszter szerdán, az ellenzéki pártokkal közös egyeztetésén szerdán. Ez egy az eseményen készült hangfelvételről derült ki, amely a Magyar Hang birtokába jutott. 

Pintér a túlterheltség kapcsán leszögezte: nincs pedagógus végzettsége. Statisztikai adatokra pedig azért alapozza a válaszát, mert Klebelsberg Kunó – akivel kapcsolatban felhívta a figyelmet: először belügyminiszter volt, csak később lett vallás- és közoktatásügyi miniszter – szintén a statisztikára alapozta a tevékenységét. A túlterheltséget cáfoló példának azt hozta fel, egy holland pedagógusra több gyerek jut, mint amennyi egy magyarra.

A belügyminiszter az egyeztetésen arról is beszélt, készek változtatni a státusztörvényként elhíresült jogszabálytervezeten, de attól nem szeretnének elérni, hogy objektívvá tegyék a gyerekek és a pedagógusok teljesítményének mérését. Iskolákon belüli méréseket szeretnének, nem pedig az iskolákat összehasonlítani, mert sok esetben egy szegregációban szenvedő intézményben más a teljesítmény lehetősége, mint egy második kerületi elitiskolában.

Az ellenzék „politikai bábszínháznak” nevezte az egyeztetést, míg a Fidesz úgy reagált: „a pedagógusbéremelést akadályozó baloldal ma is csak balhézni ment, nem egyeztetni”. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.