Polt Péter ezúttal a Fudan ügyet passzolta tovább

Polt Péter ezúttal a Fudan ügyet passzolta tovább

A Fudan Egyetem kampuszának kiszemelt helyszín (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentésként értékelte és a rendőrséghez továbbította a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvánnyal kapcsolatos ügyet Polt Péter. A legfőbb ügyészhez a DK-s Vadai Ágnes fordult azzal a kérdéssel, hogy mi történt az alapítvánnyal? Vadai Ágnes levelében többek között arról írt korábbi sajtóhíreket felidézve, hogy az alapítvány Márvány utcai székhelyénél a recepciós nem tudott a szervezet létéről sem, a telefonszámuk pedig nem él. Az alapítvány tavalyi beszámolója szerint azonban „közben rendesen költenek fizetésekre, erre a célra tavaly 123 millió forint ment el. A főigazgató bére havi bruttó 2,1 millió forint, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezer forintot, a felügyelőbizottsági tagoknak havi 740 ezer forintot fizetnek” – írta a politikus.

Polt Péter válaszában azt írta: a kérdést továbbította az illetékes rendőrkapitányságnak, mivel „írásbeli kérdését feljelentésként értékeltem, és azt elbírálás céljából a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságnak küldtem meg”. Most „a Budapesti Rendőr-főkapitányságon múlik majd, hogy indul-e nyomozás” – számolt be az Index.

Korábban többször döntött már úgy a legfőbb ügyész, hogy egy-egy képviselői kérdést a rendőrségre továbbít. Így feljelentésként értékelte az MSZP-s Tóth Bertalan május végi kérdését arról, hogy hol veszhetett el 3 milliárd forint az állam által megszerezett Vodafone-részvények cseréjénél, illetve Vadainak azt a levelét is, amelyben a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében fordult hozzá. Tóth ügyében villámgyorsan intézkedett az NNI: pár nap alatt kinyomozta, hogy a kérdésből átértékelt feljelentés nem tartalmaz olyan „ténybeli feltételeket, amelyek a bűncselekmény megállapításához kellő alapot szolgáltatnának”.