Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába

Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába

Polt Péter legfőbb ügyész, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b-j) beszélget az Országgyûlés plenáris ülésén az Országházban 2015. szeptember 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Múlt szeptemberben új tag került be a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába: a legfőbb ügyész, Polt Péter felesége, Polt-Palásthy Marianna – tudta meg a 24.hu. A portál hozzátette, hogy legutolsó lezárt évben, 2021-ben 701 milliárd forint folyt be a társasághoz a forgalmazott szerencsejátékok után, az adózott eredménye pedig 28,3 milliárd forint lett.

A 24.hu cikke azt is megjegyzi, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a Fidesz köreiből többen is bekerültek tavaly gyáron a cég különböző testületeibe. A zrt. felügyelőbizottságába került Guller Zoltán, Fb-tag lett Rogán Antal egykori sajtósa, Hegyi Eszter, aki jelenleg a Kormányzati Tájékoztatási Központ irányításáért felelős helyettes államtitkár. A cég igazgatótanácsába érkezett Illés-Puka Zsófia, a Fidesz-frakció korábbi sajtófőnöke, aki Rogán mellett dolgozott az V. kerületben is, amikor a politikus még polgármester volt, illetve Tatár Szabolcs, aki a 2025-ös Oszakai Világkiállítással összefüggésben lát el miniszteri biztosi feladatokat.

A legfőbb ügyész feleségének, Polt-Palásthy Mariannának más megbízatása is lett az új kormány megalakítása után: ő lett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottsági elnöke. Emellett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal általános elnökhelyettese is 2019 ősze óta. Előtte a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott ügyvezető igazgatóként, ahol már 2018-ban bruttó ötmillió forintot keresett.

A 24.hu azt is megjegyzi, hogy Rogán alá tartozik a szerencsejáték piacot kontrolláló Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH). 2023-tól már nemcsak az állami cég szervezhet online sportfogadást, azonban egyelőre nem látni nyomát annak a portál szerint, hogy külföldi szereplők be tudtak volna lépni. Ennek oka lehet, hogy igencsak megnehezítették számukra a részvételt. Él a gyanú a piacon, hogy a szerencsejátékiparban már hídfőállásokkal rendelkező Garancsi-Habony kör számára készítették elő a terepet a belépésre. Az immár közös érdekeltségükbe tartozó LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. ugyanis megfelel a feltételeknek.