Tiborcznak is nekimegy a Párbeszéd a soroksári ipari beruházás ügyében

Tiborcznak is nekimegy a Párbeszéd a soroksári ipari beruházás ügyében

Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke. (Képernyőfelvétel: Szabó Rebeka Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Polt Péterhez fordul a Párbeszéd-Zöldek a soroksári ipari beruházás ügyében – jelentette be Szabó Rebeka a Facebookon. A párt országgyűlési képviselője felidézte, a Válasz Online tényfeltáró cikke szerint a mintegy 500 hektárnyi terület egy részét birtokló cég Tiborcz István, a kormányfő vejének „magántőkealapja alá tartozik". A mintegy 700 focipályányi területen a kormány tervei szerint óriási ipari beruházás valósulna meg a jövőben. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a tulajdoni helyzet már 2021 óta, vagyis a tervezett fejlesztés nyilvánossá válása előtt fennállt, ami szerinte felveti annak lehetőségét, hogy Tiborcz „bennfentes információkhoz juthatott”, és a helyszínen bevásárolhatott alacsonyabb értékű zöldterületből, amely átminősítés után jóval többet ér.

A párt ezért most írásbeli kérdéssel fordul Polt Péterhez, azt tudakolva, hogy indult-e nyomozás az ügyben, és amennyiben nem, úgy e beadványt tekintse feljelentésnek. Mint Szabó Rebeka fogalmazott, nem bíznak a legfőbb ügyészben, de fontosnak tartják tiltakozni egy néhány ember gazdagodását szolgáló, komoly természeti károkat okozó beruházás ellen.

Az ellenzéki képviselő közölte azt is, pártja módosító javaslatot nyújt be a termőföld védelméről szóló törvényhez, amellyel azt célozzák, hogy ipari beruházások sehol az országban ne történhessenek zöldmezős beruházásként, hanem csak már lebetonozott területeken valósulhassanak meg.