Portikék tagadják Gyüre József meggyilkolását

Portikék tagadják Gyüre József meggyilkolását

Portik Tamás vádlottat elvezetik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalásáról a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előkészületi üléssel szerdán megkezdődött Portik Tamásék büntetőpere – derült ki a bírósági közleményből. A Fővárosi Törvényszéken előre kitervelt emberöléssel vádolják K. Gábort, gyilkosságra való felbujtással pedig Portik Tamást.

A vád szerint Gyüre József is a K. Gáborék által szervezett bűnelkövetői csoport tagja volt. Portik fiatalkora óta ismerte őt, 1999-ben viszont megromlott köztük a korábban baráti viszony, ezért Portik megbízta két társát a meggyilkolásával. Ők meg is jelentek április vége felé Gyüre újbudai bérelt lakásán, a tettes pedig a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte őt. Gyüre a helyszínen életét vesztette.

Gyürét az ismerősi körben csak „Tompa Józsi”-nak becézték, ismeretsége Portikkal pedig a nyolcvanas évekre datálódott. Portik ekkor még egy fiatalkorúakból álló bandába tartozott, főleg telefonfülkéket fosztottak ki, a csoport főnöke pedig Gyüre volt. Később azonban változtak az erőviszonyok, Portik egyre feljebb került, Gyüre pedig az ismerőseinek pedig már arról beszélt, hogy bajban van. A férfi mindenféle drogügyekbe keveredhetett, és a feltételezések szerint Portiknak is tartozott. Halálakor Gyüre 36 éves volt.

Az ügyészség életfogytiglant kért Portikra és K. Gáborra is. A szerdai előkészítő ülésen mindkét férfi tagadta a bűnösségét. Mint mondták, nincs közük a gyilkossághoz.

Elhangzottak a bizonyítási indítványok, ezt követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, a terhelteket azonnal meg is hallgatták. Ezúttal viszont elsősorban a kapcsolatrendszerükkel kapcsolatban tettek fel nekik kérdéseket.