Prőhle Gergely: A Fidesz eltaktikázta magát

Prőhle Gergely: A Fidesz eltaktikázta magát

Prőhle Gergely Budapesten 2016. január 12-én (Fotó: MTI Fotó: Czimbal Gyula)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A nemzet érdekérvényesítő képessége szempontjából döntő fontosságú, hogy Magyarország annak a közösségnek, az Európai Néppártnak a tagja legyen, amely az Európai Parlamentben döntési helyzetben van. Az a hagymázas elképzelés, hogy Marine Le Pen asszony és Salvini mester irányítják majd az Európai Parlamentet, meglehetősen naivnak bizonyult – jelentette ki Kompország című műsorunkban Prőhle Gergely. A diplomata Magyarország berlini, aztán berni nagykövete volt, a második Orbán-kormányban a külügyminisztérium helyettes államtitkára, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója 22 hónapon át, 2018. november 1-ei menesztéséig. Jelenleg a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója.

Prőhle Gergely szerint a néppártból való kilépést annak idején a Fidesz eltaktikázta, de már látszik a korrekció, amit főként Navracsics Tibor és Gulyás Gergely megszólalásai jeleznek. – Vissza kell szerezni a néppárti politikusok jó indulatát – szögezte le. Arról is beszélt, hogy nem lehet úgy uniós elnökséget vinni (2024-ben Magyarország lesz a soros – a szerk), hogy mi folyamatosan a brüsszeli nomenklatúrát gyalázzuk. A diplomata szerint nagyon veszélyes azt üzenni, hogy Brüsszelben csak migránsimogató, szivárványos idióták vannak, mert ha sokszor mondjuk, a nép lesz olyan balga, és elhiszi.

Címkék: EU