Publicus: csak Karácsony Gergelynek van esélye legyőzni Orbánt

Publicus: csak Karácsony Gergelynek van esélye legyőzni Orbánt

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje leadja szavazatát az

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava megbízásából a Publicus intézet által készített közvélemény-kutatás eredményeiből úgy tűnik, hogy a bizonytalan választók körében Karácsony Gergelynek vannak a legnagyobb tartalékai. Ez erősen hozzájárul ahhoz, hogy a jelenlegi állás szerint a három ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt közül csak a Karácsony által vezetett ellenzék győzhetné le a Fideszt a választásokon.

A felmérés szerint Karácsony mögött áll (természetesen) gyakorlatilag az összes Párbeszéd-MSZP szavazó, de rá szavazna a jobbikosok 84 százaléka, a DK-sok 86 százaléka és a momentumosok 87 százaléka is. A bizonytalanok 35 százaléka is rá szavazna.

Ugyanezek az arányok Dobrev Klára esetében: a teljes DK-tábor, MSZP-Párbeszéd: 87%, Jobbik és Momentum: 82%, és a bizonytalanok 31 százaléka. Márki-Zay Péter esetében a Népszava nem közli, hogy az MSZP-Párbeszéd, illetve a DK-szavazók hány százaléka szavazna rá, de azt igen, hogy a jobbikosok 90 százalékban támogatnák, ahogy a bizonytalanok 31 százaléka is rá szavazna.

Mindezek miatt, a közvélemény-kutató jelenlegi becslése szerint, ha Karácsony Gergely lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akkor legyőzhetné Orbán Viktort 38-34 százalékos arányban, míg a Dobrev Klára (35-37 százalék), illetve a Márki-Zay Péter (33-38 százalék) vezette ellenzék kikapna a Fidesztől.

Címkék: előválasztás