Puzsér Róbert: A Ripost egy nyilas röplapba öntött bulvárszennylap

Puzsér Róbert: A Ripost egy nyilas röplapba öntött bulvárszennylap

A Ripost november 9-i címlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Ripost egy nyilas röplapba öntött bulvárszennylap – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorának hétfői vendégeként Puzsér Róbert. A publicistát eredetileg főpolgármester-jelöltsége kapcsán szerette volna kérdezni a közrádió, de Puzsér megfordította a szerepeket és a Ripost című lap november 9-i hajléktalanok ellen uszító címlapjáról kezdte faggatni a riportert. (Ismeretes, a Ripost a címlapján azt a két kérdést tette fel, hogy „Meddig élnek vissza A HAJLÉKTALANOK mindannyiunk türelmével? Nekik mindent szabad?” A lap munkatársa arról írt a cikkében, hogy a hajléktalanok tönkreteszik a szép környezetet. A címlapot a megkérdőjelezhető minőségű bulvárlap Facebook-lájkolói is bírálták.)

– Ez az elaljasodás minden korábbit meghaladó kulturális mementója. Ezután már semmi sem lesz ugyanaz. (…) Habony Árpád és Orbán Viktor ebbe a bulvárba szántotta be a politikát – mondta Puzsér, megjegyezve, hogy be fogja keretezni ezt a címlapot.

A miniszterelnök nevének említésére a műsorvezető megpróbálta visszaterelni a beszélgetést a főpolgármesterségre, és emlékeztette a kritikust, hogy most „másik szerepben van”.

Puzsér a köztévében: Nem is értem, hogy kerülök ide - Magyar Hang

A főpolgármesternek készülő publicista arról beszélt, hogy három és fél éve tiltólistán van a köztévében. Valamint boldog karácsonyt is kívánt.

– Legyen szíves ne szabályozzon engem, és legyen szíves reagáljon arra, hogy ez micsoda – közölte Puzsér, majd azt szerette volna megtudni, hogy mi az állami rádió munkatársainak viszonya a kétes hírű magazin uszításához.

– Jelezném, hogy ezek az emberek nem migránsok. Ezek az emberek magyar adófizetők voltak, akik kihullottak a szociális hálóból és Habony Árpád belőlük gyártja le az új közellenséget. A harmadik kétharmad után mi szükség van erre? Azt üzeni mindez, hogy nincs szolidaritás és a gyűlölet prédája leszel, amint kihullasz a szociális hálóból.

Puzsér Róbert a Kossuth Rádióban

Kulturális szembesítés.

Puzsér azzal zárta mondandóját, hogy a magyar kormány valóban senkit nem hagy az út szélén, még onnan is elhajtja őket, végrehajtva azt a neoliberális politikát, amit Gyurcsány Ferenc és Kóka János kezdett meg.

Vádlottak padján - Magyar Hang

Ha a szálláshelyeken nem férnek el a hajléktalanok, ha nem hajlandók odamenni, ha a városszéli erdőségekbe menekülnek, vajon mennyien fogják átvészelni közülük a hideg téli hónapokat?

Puzsér Róbert legutóbb a köztévében szerepelt, ahol szinte a teljes műsoridőben arra próbált választ kapni a műsorvezetőtől, hogy ha három és fél évig tiltólistán volt, és nem adhatott interjút az állami hírcsatornának, akkor most miért kapott szót. A kritikus és publicista nem kapott választ a kérdésre, ahogy egyébként most sem.