Reagált a Fidesz arra, hogy a DK feljelentést tesz az uniós pénzek miatt

Reagált a Fidesz arra, hogy a DK feljelentést tesz az uniós pénzek miatt

A Fidesz 2021. évi tisztújító kongresszusa (Fotó: Dömötör Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korrupt magyar és brüsszeli baloldal, guruló dollárok – ezzel reagált a Fidesz arra, hogy hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció, mert „Orbán Viktor kormánya miatt ezermilliárdokat veszít Magyarország”.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője a Facebookra feltöltött videójában jelentette be, hogy büntetőfeljelentést tesznek, mert „immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez, hiszen nem teljesítik a minden magyar ember érdekét szolgáló uniós feltételeket”. A DK európai parlamenti képviselője szerint az Erasmus-diákösztöndíjak megvonása csak az első az elbukott pénzügyi tételek sorában. Lapunk is beszámolt róla, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében felfüggesztenék az alapítványi fenntartású magyarországi egyetemek részvételét az Erasmus+ programban.

A Fidesz két mondatban reagált a feljelentésre. Annyit közöltek, hogy „eddig is csak a korrupt magyar és brüsszeli baloldal akadályozta, hogy Magyarország megkapja a hazánknak járó uniós forrásokat”. Azt is hozzátették, hogy „a baloldal Brüsszelben és itthon is úszik a korrupcióban, úgyhogy Gyurcsány pártja inkább a dollárbaloldalról beszéljen végre és arról, hogy miért gurultak a DK-s cégekhez is a dollárok!”.