Reagált az Alkotmányvédelmi Hivatal Kövér László beszédére

Reagált az Alkotmányvédelmi Hivatal Kövér László beszédére

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársainak nem kell értelmezniük, kommentálniuk semmilyen ünnepi beszédet – így reagált az Alkotmányvédelmi Hivatal Kövér László hétvégén nyilvánosságot kapott beszédére. Mint ismert, a házelnök nemzetbiztonsági veszélyként utalt az ellenzékre.

A Direkt36 oknyomozó portál számolt be még szombaton arról, hogy birtokukba került egy felvétel, amelyen Kövér László a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőihez szólt a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából. A Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa és az Országgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a magyar politikai osztálynak „nincs egységes állam- és nemzetértelmezése”. Helyette szerinte „két, egymást gyakorlatilag kizáró állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül”. A Fideszre utalva közölte, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”. Majd azzal folytatta, hogy „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ezután kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

A Direkt36 még a cikk megjelenése előtt megkereste az Alkotmányvédelmi Hivatalt, a szervezetet felügyelő Belügyminisztériumtól azóta megérkezett a válasz. Azt írták, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok – így az Alkotmányvédelmi Hivatal is – feladataikat Magyarország alaptörvénye és a vonatkozó ágazati jogszabályok alapján látják el. Tevékenységük irányítási rendje tiszta, világos, egyértelmű. – A szolgálatok munkatársainak nem kell értelmezniük, kommentálniuk semmilyen ünnepi beszédet, közéleti megnyilvánulást, esküjükhöz híven kell végezni tevékenységüket – közölték.