Reagált Hadházy: A „vegzálással” nem az egyént próbálják megfélemlíteni

Reagált Hadházy: A „vegzálással” nem az egyént próbálják megfélemlíteni

Hadházy Ákos független képviselőt igazoltatják a budapest Clark Ádám téren 2020. május 4-én (Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, akinek közösségi oldalán tett bejegyzését osztotta meg az a gyulai férfi, akit ma hajnalban állítottak elő a rendőrök rémhírterjesztés gyanúja miatt.

Hadházy posztja miatt vittek el a rendőrök egy újabb ellenzékit - dokumentummal | Magyar Hang

Mint megírtuk, a gyulai Csóka-Szűcs Jánost – a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-féle Kossuth Kör helyi vezetőjét – szerda hajnalban állították elő és rabosították a rendőrök. A férfi megosztotta Hadházy ágykiürítésekről szóló bejegyzését, amihez hozzáfűzte a helyi, gyulai kórházban kiürített ágyak számát, és a hatóságok szerint szerint ez így kimeríti rémhírterjesztés bűntettét.

Hadházy Ákos az üggyel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az esetből jó következtetést kell levonni. Szerinte a helyes következtetés nem az, hogy az embereknek ezután félniük kell, hanem az, hogy a hatalom fél attól, hogy az emberek nem érik be a mormogással, hanem cselekedni is hajlandók lesznek.

Az általa „vegzálásnak” nevezett gyulai eset kapcsán szerinte azért van különös jelentősége annak, hogy ne rettegjenek az emberek, mert „ha félni fognak, az tíz évre az egész ország sorsát meghatározza”. – Amíg az Európai Unió tagja Magyarország, addig a megfélemlítést szolgáló vegzálásnál nem tud továbbmenni a hatalom. Szerintem ez az akció sem az egyén megfélemlítéséről szól, hanem inkább kollektív félelmet próbál generálni – magyarázta a képviselő.