Reagáltak Szijjártóék arra, hogy a Gazprom lehet a Fradi szponzora

Reagáltak Szijjártóék arra, hogy a Gazprom lehet a Fradi szponzora

A Ferencváros csapata ünnepel, mert matematikailag megnyerték a bajnokságot. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb. Ráadásul a Gazprom nem szerepel a szankciós listán – válaszolta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az RTL Híradó azon kérdésére, miszerint jelent-e bármiféle veszélyt Magyarország szuverenitására, hogy a legnagyobb orosz állami cég szerez befolyást a magyar futballban.

A Blikk információi szerint ugyanis a Gazprom lehet a Ferencváros következő főszponzora. A klub egyelőre nem kommentálta a híreket. A Gazprom korábban jelentős szereplő volt az európai futballban, de miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, több partnere is azonnal szerződést bontott az energiacéggel. A Hvg.hu-nak nyilatkozó Dénes Ferenc sportközgazdász szerint az igazi kérdés az lesz, van-e Magyarországon olyan típusú és mértékű ellenérzés, hogy az nagyobb kárt okozzon a Fradinak, mint amennyit nyer a szponzorációval.