Rekordforgalmat hozott, hogy megrohanták a boltokat

Rekordforgalmat hozott, hogy megrohanták a boltokat

Üres áruházi polcok (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfél évtizedes rekord már biztosan dőlt azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek forgalma februárban 11,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit – derült ki az MTI híréből. Ekkora növekedés nem volt azóta, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzéteszi a havi gyorsjelentéseit.

A KSH szerint február végén már látszott a felvásárlási láz megindulása, ami a forgalom 11 százalékos bővüléséből 5,7 százalékpontot mindenképp magyaráz. Az élelmiszerboltok 11,3 százalékos növekedéséből egyenesen hét százalékot, míg a gyógyszer-, gyógyászati- és illatszerüzletek esetében a 16 százalékos bővülésből 10 százalékpontot.

Az első két hónapot együtt nézve 9,5 százalékkal volt nagyobb a forgalom, mint a tavalyi év január-februárjában.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene egyenesen 33 százalékkal nőtt. Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, illetve a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma 957 milliárd forintot tett ki.