Rendkívüli módon megugrottak a garázsárak is

Rendkívüli módon megugrottak a garázsárak is

Fotó: Rawpixel.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy az ingatlanok ára, úgy a garázsoké is sokat emelkedett az elmúlt évben, derült ki az Ingatlan.com elemzéséből. Igaz, ez viszont nem kizárólag az infláció, a rossz gazdasági helyzet és a járványügyi korlátozások számlájára írható. A drágulás okai közt ott vannak az új parkolási szabályok, illetve az egyes helyeken bevezetett szigorítások is.

Az eladó vagy kiadó garázsok kínálata mindenesetre bővült, Budapesten több mint hatszáz garázst kínálnak megvételre, ami négy százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. A kiadó garázsok között több mint ezerkétszáz szerepel, ami harminchét százalékos emelkedést jelent. Az átlagos garázsár a fővárosban szeptember elején 6,5 millió forint volt, ez éves szinten huszonöt százalékos drágulást jelent. De vannak több mint tízmillióért kínált garázsok is az I., a VI., a IX. és a XII. kerületekben. A legolcsóbban a XIX. kerületbe lehet garázshoz jutni, ott az átlagár 3,1 millió forint volt. A bérelhető garázsok ára Budapesten átlagosan huszonötezer forint, ami kilenc százalékos drágulást jelent. Az V. kerületben nyolcvanötezret is elkérhetnek havonta, kétszer annyit, mint tavaly ilyenkor. Ha valaki kevesebb, mint havi húszezerért bérelne, azt a XVIII., a XIX. és a XXI. kerületben teheti meg.

Debrecenben ötvenhat százalékkal emelkedtek az árak, nagyjából hétmillióért lehet garázst venni. Győrben negyvennyolc, Szegeden pedig hetvenhárom százalékos a drágulás. Kecskeméten viszont stagnált a helyzet, ott átlagosan hatmilliót kell fizetni egy garázsért.

Címkék: ingatlan, garázs

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.