Rendkívüli módon megugrottak a garázsárak is

Rendkívüli módon megugrottak a garázsárak is

Fotó: Rawpixel.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy az ingatlanok ára, úgy a garázsoké is sokat emelkedett az elmúlt évben, derült ki az Ingatlan.com elemzéséből. Igaz, ez viszont nem kizárólag az infláció, a rossz gazdasági helyzet és a járványügyi korlátozások számlájára írható. A drágulás okai közt ott vannak az új parkolási szabályok, illetve az egyes helyeken bevezetett szigorítások is.

Az eladó vagy kiadó garázsok kínálata mindenesetre bővült, Budapesten több mint hatszáz garázst kínálnak megvételre, ami négy százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. A kiadó garázsok között több mint ezerkétszáz szerepel, ami harminchét százalékos emelkedést jelent. Az átlagos garázsár a fővárosban szeptember elején 6,5 millió forint volt, ez éves szinten huszonöt százalékos drágulást jelent. De vannak több mint tízmillióért kínált garázsok is az I., a VI., a IX. és a XII. kerületekben. A legolcsóbban a XIX. kerületbe lehet garázshoz jutni, ott az átlagár 3,1 millió forint volt. A bérelhető garázsok ára Budapesten átlagosan huszonötezer forint, ami kilenc százalékos drágulást jelent. Az V. kerületben nyolcvanötezret is elkérhetnek havonta, kétszer annyit, mint tavaly ilyenkor. Ha valaki kevesebb, mint havi húszezerért bérelne, azt a XVIII., a XIX. és a XXI. kerületben teheti meg.

Debrecenben ötvenhat százalékkal emelkedtek az árak, nagyjából hétmillióért lehet garázst venni. Győrben negyvennyolc, Szegeden pedig hetvenhárom százalékos a drágulás. Kecskeméten viszont stagnált a helyzet, ott átlagosan hatmilliót kell fizetni egy garázsért.

Címkék: ingatlan, garázs