Rendkívüli parlamenti ülés lesz pénteken

Rendkívüli parlamenti ülés lesz pénteken

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László péntekre, május 17-re. A Házelnök nem tehetett mást, hiszen összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás az ellenzéki politikusoktól ahhoz, így ezt mindenképpen meg kellett tennie.

Az ellenzéki pártok azt szeretnék elérni, hogy hiába kezdődhettek meg újra május elsejétől a kilakoltatások, gyermekes családokat ne lehessen az utcára tenni. Előírnák, hogy az önkormányzatoknak kötelessége elhelyezést biztosítani a kilakoltatással fenyegetett gyermekes családoknak, a bíróság pedig addig nem rendelhetné el az ingatlan kiürítését, amíg ez meg nem oldódik.

Szél Bernadett: Rendszerszintű a lakhatási probléma | Magyar Hang

Otthonában látogatta meg Szél Bernadett a lapunk által bemutatott, kilakoltatás szélén álló 9 gyermekes zsámboki családot. A politikus szerint szociális bérlakásokkal, a pénzügyi ismeretek terjesztésével, valamint ingyenes jogi tanácsadással lehetne elkerülni a tömeges kilakoltatásokat, ám a kormány érzéketlen a problémára.

A péntekre összehívott rendkívüli parlamenti ülés napirendjén ez az egyetlen jogszabály, aminek a megvitatása szerepel. Azonban kérdéses, hogy egyáltalán el fognak-e jutni odáig. Az ellenzéki kezdeményezésű rendkívüli üléseknél már nem egyszer előfordult, hogy a kormánypárti képviselők egyszerűen nem mentek el. Így a napirend előtti felszólalások ugyan lementek, ám a napirendet a fideszes és KDNP-s politikusok hiányában már el sem tudták fogadni. A Fidesz egyelőre nem jelezte, hogy ezúttal is így tesznek-e, vagy pedig most bemennek vitázni a kérdésről.