Rendkívüli V4-csúcs lesz Budapesten

Rendkívüli V4-csúcs lesz Budapesten

A V4-ek vezetői (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt hetekben tovább nőtt az Európára nehezedő migrációs nyomás, ezért kedden rendkívüli V4-csúcs lesz Budapesten – ezt Orbán Viktor közölte hétfőn délután.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek annyit tett hozzá, hogy a fő téma a migráció lesz, amelyről a V4 soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője, Orbán Viktor a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnökkel folytat megbeszélést.

Közben Piotr Müller lengyel kormányszóvivő arról adott tájékoztatást, hogy Mateusz Morawiecki a jelenlegi geopolitikai helyzet miatt kezdeményezte a V4 kormányfői találkozót. A lengyel miniszterelnök vasárnap a balti országokban a Lengyelország és a három balti állam keleti határán kialakult helyzetről tárgyalt. – Lengyelország ma az EU keleti szárnyát védi – utalt Morawiecki a fehérorosz határon fennálló migránsválságra. Szerinte Brüsszelnek ezért az egész EU számára alapvető ügyekre kellene fókuszálnia.

– Ha esetleg – bárcsak erre soha ne kerülne sor – valamiféle háború törne ki a keleti szárnyon vagy ennek közelében, továbbra is a 7-es cikkely körüli vitával foglalkoznánk-e? – tette fel a kérdést.