Rendőrgyilkosság: Megszólalt a gyanúsított

Rendőrgyilkosság: Megszólalt a gyanúsított

Mécsest helyez el egy férfi Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikerült megszólaltatnia a Bors újságírójának azt a férfit, akit az újbudai rendőrgyilkossággal gyanúsítanak.

Bejutott a Bors újságírója annak a fővárosi kórháznak a traumatológiájára, ahol a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi fekszik. Az intézmény előtt egyébként rendőrautók sorakoznak. A cikk szerint a támadót az egyik első emeleti kórteremben tartják őrizetben, tudatánál van, és szívélyesen üdvözölte a lap munkatársát.

Feltették neki a kérdést, hogy a támadás után és azok ismeretében, hogy egy ember az életét vesztette, tiszta-e a lelkiismerete. A férfi azt válaszolta: „Általában tiszta a lelkiismeretem!”. Itt azonban véget is ért a beszélgetés, mert a rendőrök megkérték az újságírót, hogy hagyja el a helyszínt.

Mint ismert, a tragédiához vezető eseménysorozat csütörtök késő este vette kezdetét, amikor egy újbudai társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint az egyik lakás zárva lévő ajtaját betörte egy férfi kalapáccsal azért, hogy bemenjen, ugyanis „hangokat hallott”. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman intézkedés alá vonták a zavartan viselkedő férfit a társasház folyosóján, majd elkezdték megbilincselni. Ekkor rátámadt az intézkedő rendőrökre, majd ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Végül az őrjöngő férfi a rendőrökre támadt egy 17 centiméteres pengehosszúságú késsel és mindhármukat megszúrta: egyikük a bal combján, társa a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. A 29 éves Baumann Pétert szívtájékon érte a szúrás, ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták, miután az egyik járőr előbb egy figyelmeztető lövést adott le, majd lábon lőtte a férfit. 

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, ezért – mint azt szombaton közölték – indítványozták a gyanúsított letartóztatását. Erről vasárnap döntenek. Kiderült az is, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. Jelenleg is – garázdaság és testi sértés miatt – felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll és egyébként más hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás zajlik ellene.

 

Címkék: rendőrgyilkosság