Repedezik a bajai ellenzéki többség

Repedezik a bajai ellenzéki többség

(Fotó: Baja város honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bajai közgyűlésben az ellenzéki pártok által támogatott Sikeres Bajáért Egyesületnek (SZBE) eddig kényelmes többsége volt (kilenc szavazat a 15-ből). A csütörtöki közgyűlésen azonban a városvezetés több előterjesztését is leszavazták, mégpedig azért, mert a hat kormánypárti képviselő mellett négy SZBE-képviselő is ellene voksolt – írja a Népszava.

Baján nem most kezdődött az ellenzéki városvezetés belharca. Tavaly Nyirati Klára momentumos polgármester lemondásra szólította fel László Károly DK-s alpolgármestert, mert az kritizálta. Így a bizalom is megromlott.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet plusz jogosítványokkal ruházta fel a polgármestereket. Egyes SZBE-képviselők ezután nehezményezték, hogy a polgármester visszaél új hatalmával és önkényes döntéseket hoz. A polgármester ezt tagadta, szerinte mindig konzultál a közgyűléssel.

A négy szakadár képviselő szavazata nem is lephetett meg senkit, mert mielőtt közgyűlést lehetett volna tartani, már hónapok óta tartott a vita, és az álláspontok nem közeledtek egymáshoz. A polgármester szerint a helyi DK és a Jobbik már az ellenzéki előválasztási kampány részeként igyekszik erősnek tűnni.