Republikon: Minimálisan erősödött a Fidesz

Republikon: Minimálisan erősödött a Fidesz

Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bebetonozódott a pártok támogatottsága – derül ki a Republikon Intézet júniusi felméréséből, amit a Telex közölt.

Mint írták, a Fidesz jelenleg a teljes népesség körében 33 százalékon áll, a pártválasztóknál 48 százalékon, ez a DK esetében 9, illetve 11 százalék. Ez egyben azt is jelenti, mindkét párt 1-1 százalékot erősödött áprilishoz képest.

Kiemelték: a Jobbik támogatottsága hosszú idő után először esett 1-1 százalékot mindkét csoportban, 9 és 13 százalék támogatottsággal bírnak, vagyis éppen úgy, ahogyan a DK. Ami a Momentumot illeti, a teljes népességben továbbra is 7 százalékon áll, míg az MSZP 6 százalékon, a Párbeszéd 2 százalékon, míg az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk egyaránt 1 százalékon.

A Republikon elemzése szerint elmondható, hogy az elmúlt időszakban bebetonozódott a pártok állása, tekintve, hogy hónapok óta csupán minimális változások történtek a pártpreferenciában, legfeljebb egy-egy százalékos eltolódások vannak.