Interjút lopott a fideszes bulvárlap

Interjút lopott a fideszes bulvárlap

Bal oldalon az Indexen, mellette a Riposton megjelent interjú. Szóról szóra.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hazai sajtótörténetben – legalábbis az 1990-es rendszerváltás óta – igencsak szokatlan esemény történt kedden: a kormánypárti sajtóholdinghoz, a Mediaworkshöz tartozó Ripost szőröstül-bőröstül ellopott egy Tarlós Istvánnal készült nagyinterjút az Indextől.

A történet röviden a következő: kedden reggel 8.16-kor tették ki az Indexre Ambrus Balázs Tarlós-interjúját. Néhány órával később az írást minden hivatkozás nélkül (egyedül a fotóst jelölték meg), Ambrus nevének törlésével saját anyagként jelentették meg a Ripost oldalán. Szerzőként is a Ripostot tüntették fel, ráadásul az interjút a Ripost cikkeként promózta a Bors és a Metropol is.

A szemérmetlen lopásról megkérdeztük az Index véleményét. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a lap hivatalos levélben tiltakozott a Ripostnál. Egyébként pedig amire törvény adta lehetőségük van, azt megteszik. Kerestük a Ripostot is. E-mailjeinket „üzenet letiltva” válasszal kaptuk vissza, a honlap impresszumában megadott telefonszám pedig nem a Riposté, hanem a Magyar Nemzet című lapé. Ha sikerül elérnünk a Ripost illetékeseit, frissítjük cikkünket.