Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő tó fejlesztése

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő tó fejlesztése

A fertőrákosi csónakkikötő (Fotó: Wikimedia/Pintye Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkerültek a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogai. A jogokat a jövőben a Gulyás Gergely miniszter által vezetett Miniszterelnökség gyakorolja.

A Hvg.hu ezzel kapcsolatban arra emlékeztet, hogy a turisztikai ügynökség Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökhöz tartozik. Mint írják, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter rendelete azért fontos, mert a területen tervezett nagy beruházás heves vitát váltott ki.

A védett területek miatt aggódó UNESCO figyelmeztetése a soproni városi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén is szóba került. A beruházással megbízott Sopron–Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezetője, a helyi KDNP alelnöke, Kárpáti Béla ott volt, de nem reagált az ellenzék kérdéseire.

A Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő többek között egy százszobás szálloda, apartmanok és ökocentrum építését tervezi a tónál.