Rolex-órák és luxusutazások: Őrsi Gergely szerint időhúzásra játszhatnak az érintettek

Rolex-órák és luxusutazások: Őrsi Gergely szerint időhúzásra játszhatnak az érintettek

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Majdnem két éve számoltunk be a vizsgálatról, amely olyan elképesztő költéseket tárt fel, mint hogy valaki, valakik időmérő eszközként könyveltek luxuskarórákat, például Rolexet a II. kerületi Sport Kft.-nél” – írja közösségi oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. Az ügyben feljelentés is született, valamint polgári per is indult.

A vizsgálat eredménye alapján, „valaki, amellett, hogy tízmilliós luxusórákat vett, luxushotelekben szállt meg a társaival, és milliós luxusruhákat vásárolt a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. előző ügyvezetőjének regnálása alatt”. Ennek nyomán a kerületi Sport Kft. feljelentést tett. Közben zajlik a polgári per is az üggyel kapcsolatban, ám öt tárgyalási napból már a harmadik napon nem tett eleget megjelenési kötelezettségének a bíróságon a II. kerületi Sport Kft. korábbi vezetője – hangsúlyozza a polgármester. 

Őrsinek ez alapján úgy tűnik, mintha időhúzással próbálnák késleltetni az ügy bírósági feltárását. „Ez természetesen nem tarthat örökké, lesz eredménye a bírósági szakaszban lévő ügynek, ahogy a rendőrségi feljelentést követő nyomozásnak is, és biztos vagyok benne, hogy nem lehet következmények nélkül a kerületiek adóforintjából luxuskarórákat, luxusruházatot vásárolni vagy éppen luxushotelekben megszállni” – zárta bejegyzését Őrsi Gergely, hozzátéve, hogy az ügy fejleményeiről beszámolnak a későbbiekben.