Román lett a NATO második embere

Román lett a NATO második embere

Mircea Geoană (Forrás: NATO)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda délután Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tweetelte ki, hogy egy román diplomatát, Mircea Geoană-t nevezte ki főtitkár-helyettesnek. 

– Boldog vagyok, hogy kinevezhettem Mircea Geoană-t főtitkár-helyettesnek. Ő elkötelezett ügyvédje a transzatlanti kapcsolatoknak, és magával hozza a diplomataként és államférfiként szerzett tapasztalatait. Ő az első román, aki ilyen magas pozícióba kerül – állítja a NATO-főtitkár a szervezet által kiadott közleményben. Jens Stoltenberg egyúttal megköszönte Rose Gottemoeller korábbi főtitkár-helyettes szolgálatait. Az amerikai diplomata 2016 októbere óta töltötte be ezt a tisztséget; román társa idén októbertől kezdi meg a munkáját a transzatlanti szervezetben.

Magyarországnak is fájni fog Trump új terve | Magyar Hang

A szövetséges államok viseljék a náluk állomásozó amerikai csapatok költségeit, ezen felül pedig fizessenek további 50 százalékot azért a kiváltságért, hogy mindezt megtehetik – ezt szeretné elérni az amerikai elnök.

Geoană korábban a bukaresti szenátus elnöke is volt, de dolgozott külügyminiszterként és volt Románia washingtoni nagykövete is.