RTL: Ismét akadozik az üzemanyag-ellátás néhány benzinkúthálózatnál

RTL: Ismét akadozik az üzemanyag-ellátás néhány benzinkúthálózatnál

Akadozik az üzemanyag-ellátás (Képernyőfelvétel: RTL Klub)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több nagy benzinkúthálózatnál ismét akadozik az üzemanyag-ellátás, sőt, olyan is van, amit emiatt lezártak – számolt be róla az RTL Klub híradója. A kormány csütörtökön jelentette be: a benzinturizmus letörése érdekében csak magyar autósok vásárolhatnak az árstopos benzinből, ezt fizetésnél kell bizonyítani magyar forgalmi engedéllyel, illetve a kocsinak és magyar rendszámúnak kell lennie.

Az RTL szerint a Shell elismerte, hogy egyes töltőállomásaikon lehet fennakadás, a Mol pedig a csütörtök esti nagy forgalommal magyarázta a néhol előforduló készlethiányt. Ugyanakkor a csatorna felidézte: éppen az volt az utolsó nap, amikor külföldi rendszámú autóba lehetett árstopos üzemanyagot tankolni.

Mint a Magyar Hang is beszámolt róla, a Független Benzinkutak Szövetsége szerint betarthatatlan a rendelkezés, ezért levelet írtak Orbán Viktornak, és amiben azt is kifejtik, hogy a kormányrendelet „veszélybe sodorja az üzemanyagellátás biztonságát.”