RTL: Kábítószer hatása alatt állhatott a szerdai buszbalesetet okozó sofőr

RTL: Kábítószer hatása alatt állhatott a szerdai buszbalesetet okozó sofőr

Sérült busz a főváros XVIII. kerületében, az Üllői út és a Szarvas csárda tér kereszteződésében, ahol a gépjármű összeütközött egy személyautóval (háttérben) 2022. augusztus 10-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb részletek derültek ki a szerdai Üllői úti buszbalesetből. „Az egyik gépjárművezetővel szemben a helyszínen felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja, ezért kollégáim vele szemben intézkedtek a mintavételre” – mondta az RTL Híradónak Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság szóvivője, hozzátéve, hogy a balesetet a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja.

Mint megírtuk, szerdán nyolc mentőt kellett riasztani egy Üllői úti balesethez a XVIII. kerületben, miután egy villamospótló BKK-busz és egy személygépkocsi karambolozott. A balesetben 16-an megsérültek, a busz utasai kisebb sérülésekkel megúszták az ütközést.

Az RTL információja szerint a terepjáró sofőrjével szemben merült fel a drogfogyasztás gyanúja, ráadásul olyan kocsival közlekedett, amelyet már korábban kivonták a forgalomból. A híradó úgy tudja, a terepjárónak piros jelzése volt, ennek ellenére behajtott a kereszteződésbe, méghozzá nagy sebességgel, és pont ekkor ért oda a villamospótló busz. A terepjáró vezetőjét életveszélyes állapotban szállították kórházba.