RTL: Tanárok és diákok takarítanak egy gödöllői iskolában, miután felmondtak a takarítók

RTL: Tanárok és diákok takarítanak egy gödöllői iskolában, miután felmondtak a takarítók

Takarítás. Képünk csak illusztráció (Fotó: Anton / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Hónapok óta a tanárok és a diákok takarítanak egy gödöllői középiskolában. Az RTL információi szerint ennek oka, hogy a takarítást korábban végző cég kevesellte a pénzt, így felmondta a szerződést még tavaly december előtt. Emiatt azóta csak alkalmanként van szakszerű takarítás – számolt be róla honlapján a csatorna szerda este.

Mint írták, az iskolában több mint ezren tanulnak, többségük nappali tagozaton. Az egyik névtelenséget kérő diák arról beszélt híradójuknak, hogy két-három hónapja azzal kezdik, hogy a tanteremben összetakarítanak, söpörnek, kidobják a szemetet, amit ott hagyott a másik osztály. Több diák is elmondta: bár nem kötelező, de ajánlott részt venniük a takarításban. – Ha a tanár úr azt mondja, hogy föl kéne söpörni, akkor felsöprünk szívesen, de ő is segít, ő is kidobja a szemetet, amit lát – nyilatkozta egyikük.

A csatorna úgy tudja, a tanárok egy darabig külön díjazás nélkül is takarítottak, de mostanra elegük lett ebből. Az egyik névvel nyilatkozni nem merő pedagógus is megerősítette, hónapok óta ők takarítanak, míg a diákok besegítenek nekik.

Az RTL kereste az intézményt fenntartó Váci Szakképzési Centrumot, de adásukig nem jött válasz.