Saját kérésére távozott az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője

Saját kérésére távozott az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője

Fotó: Facebook/Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Fővárosi Tegyesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját kérésére távozik az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ) éléről Erdei Sándor – derült ki a Népszava cikkéből. Helyét az eddigi általános igazgatóhelyettes, Csipkés Attila veszi át. A Népszava már egy hónapja a vezetőváltásról cikkezett, az OGYSZ viszont akkor még leszögezte, a szakszolgálat élén személyi változás nem történik. Tagadta márciusban a Belügyminisztérium is, hogy ilyesmiről lenne szó. Április 15-ei hatállyal mégis leköszönt Erdei, bár az OGYSZ honlapján a változást még nem jelezték.

A szervezet 2021 júliusában született meg, feladata a fővárosban és a tizenkilenc megyében összefogni a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokat.

Az OGYSZ honlapján még mindig az Erdei által jegyzett, évekkel ezelőtti köszöntő fogadja a látogatókat, benne többek között azzal: „Reményeink szerint az új intézmény keretében a gyermekvédelmi szakszolgáltatások az állami felelősségvállalás és az állami garanciával övezett gyermeki érdek érvényesítés legjobb lehetőségét jelentik a jövőben a családjukat vesztett gyermekek ellátásában.”