Saját lakásában megkötöztek, bántalmaztak, majd kiraboltak egy nőt

Saját lakásában megkötöztek, bántalmaztak, majd kiraboltak egy nőt

Az elfogás pillanatai (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány nap alatt elfogták azt a párost, amelyik saját lakásában megver, megkötözött, majd kirabolt egy nőt. Rendőrkézre került a megbízójuk is.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyeletüket még hétfőn éjjel hívta egy házaspár, miután egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallottak: egy nő kért segítséget, mert bezárták a lakásába. A rendőrök a segélyhívásra a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztezett, majd a katasztrófavédelem egységei emelőkocsi segítségével az erkélyen keresztül jutottak be a lakásba.

A nő a rendőröknek elmondta, hogy az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott. Amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba, és megütötte. A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Ezt követően – hogy ne tudjon segítséget kérni – a szájába egy ruhadarabot tömtek, és a fejét is letakarták. Utána már csak hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak. Távozásuk előtt egy fémrúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást, és a kulcsait is elvitték.

A lakásból csaknem 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket. A rendőrök forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását és a kamerafelvételek elemzését követően megtalálták azt az autót, amellyel a behatolók a sértett lakásához érkeztek. Így sikerült is beazonosítani a 27 éves férfit és 24 éves női társát, a párt néhány nappal később közös újpesti otthonukban fogták el.

Mindkettőjüket rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt.

A nyomozás során kiderült, hogy a párost az áldozat egyik volt barátja bízta meg. A 38 éves férfit is elfogtak két nap múlva,és felbujtóként rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos test sértés miatt gyanúsítottként kihallgatták. Őt is őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.