Saját telkére vezette a védett forrás vizét az alpolgármester

Saját telkére vezette a védett forrás vizét az alpolgármester

Fotó: Szarvaskőben láttam, hallottam Facebook-csoport

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Botrányt okozott Szarvaskőn, hogy az erdészként is ismert alpolgármester, Nahóczki László a saját telkére vezette a védett Margit-forrás vizét – számolt be róla az Egri Ügyek. Nahóczki lett volna felelős a természetvédelmi területért, ő viszont inkább az önkormányzattól szerzett csövekkel, házilag eszkábált csőrendszerrel elvezette a forrás vizét.

Az Egri Ügyek szerint súlyosbítja az egészet, hogy Nahóczki az Egererdő Zrt.-nél dolgozik erdészként. Ráadásul még a vízelvezetés előtt, márciusban az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola tizedikes osztályának diákjai takarították ki a forrás medrét.

A forrás vizének elvezetését kirándulók vették észre, és jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának, amely a kormányhivatalhoz fordult. Vizsgálat indult, ami máig ugyan nem zárult le, de a botrány nyomán Szabóné Balla Marianna független polgármester lemondott. Eközben ugyanakkor a polgármesteri teendőkkel Nahóczkit bízta meg, de május 2-án ő is lemondott. A kormánypárti megyei napilapban tagadott mindent és politikai támadásról beszélt, viszont bővebb magyarázatot nem adott a történtekre.

Nahóczki lemondása után Zsirai Sándor képviselő lett a polgármester, ő viszont első lépésként kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, amit egyhangúlag elfogadtak, így most időközi választást fognak tartani.