Sallai R. Benedek is elhagyta az LMP-t

Sallai R. Benedek is elhagyta az LMP-t

Fotó: Sallai Róbert Benedek/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjjel hivatalosan is kilépett az LMP-ből Sallai Róbert Benedek. A volt parlamenti képviselő a Facebookon számolt be távozásáról, azzal nyitva, hogy ehhez egyébként senkinek semmi köze, mert a szexuális orientációhoz hasonlóan a vallás és a politikai meggyőződés is mindenki magánügye.
Hogy a közügyek intézése mitől magánügy, nem derült ki, az viszont valószínűbb, hogy ezzel Ungár Péter lapunknak tett comingoutja miatt kívánt beszólni. Főleg, hogy utóbb azt is megjegyezte: „ehhez a riszálós, ungárpetikés LMP-hez már semmi közöm.”
(Frissítés: Utóbb a „riszálós”-t SRB javította „identitászavaros”-ra. Kommentben pedig megjegyezte: „Semmi homofóbia nincs a soraimban. Alaptalan belemagyarázni. Azért írtam Petikét, mert tudom, hogy utálja.”)

„Legyünk irgalommal!" | Magyar Hang

„Személyes érintettségem van az üggyel kapcsolatban, de nem szeretném, hogy ez határozza meg a politikai identitásomat" - jelentette ki lapunknak adott interjújában Ungár Péter azzal kapcsolatban, miért ő viszi pártjában a homoszexualitással kapcsolatos ügyeket. Szerinte irgalommal kell lenni egymás iránt az ilyen kérdésekben is.

Állítása szerint lélekben még tavaly nyáron, tagsága helyreállítása után engedte el a pártot. Akkor hosszas huzavona után került vissza a pártba, miután egy fegyelmi tárgyaláson indult meg fenyegetően Hadházy Ákos felé. „B….meg, ne mosolyogjál, mert pofánb...lak” – szólt az emlékezetes kirohanás, amelyet a jelenlévő Moldován László csak egy „Robi, Robi, Robi” kiáltással nyugtázott. Sallai az egyéni jelöltek választáson történő visszaléptetése miatt kezdeményezett korábban etikai eljárást Hadházy ellen, aki utóbb távozott is a pártból. Egyébként a támadás miatt fegyelmi eljárás indult Sallaival szemben is.

Sallai azt írta, január 1-től nem fizetett tagdíjat, és gondolta, a rendszer majd úgyis kilép belőle, de ez nem történt meg. Viszont miután elolvasta, miket mondott Kanász-Nagy Máté ügyvezető a Hír TV-nek, döntött. A korábbi parlamenti képviselő erről a nyilatkozatról is úgy látta, hogy sérti a párt alapszabályát. Politikailag kapkodónak érezte, ezért nem tartotta jónak a Puzsér Róbert mögé beállni, ennek ellenére viszont szerinte „a fickó következetesebb és elvhűbb, mint az LMP jelen vezetése, és szívesebben lennék vele egy pártban, mint a jelen LMP többségével”. Hozzátette, Puzsért nem ismeri személyesen, de politikailag már közelebb áll hozzá, mint a Lehet Más a Politika.

„Életem egyetlen párttagsága volt, alapítója, egyik létrehozója voltam az LMP-nek, megtiszteltetés volt Schiffer András vezette frakcióban dolgozni, de már jó ideje vállalhatatlannak érzem az LMP ténykedését. Már jó ideje csak az a dac tartott itt, hogy tovább legyek, mint a mandátumtolvaj, szószegő Hadházy Ákos és Szél »Mandátumtolvaj« Bernadett” – jegyezte meg Sallai R. Benedek.

Kanász-Nagy Máté a Hír TV-n arról beszélt, hogy az LMP nemcsak választóitól, de volt párttársaitól is bocsánatot kérne. Kiemelte Szél Bernadettet, akinek rehabilitálását fontosnak tartaná. Elmondta továbbá, hogy az előválasztáson való részvétel sarkalatos pont lett volna, emiatt is szakítottak lapunk publicistájával.

A Puzsérral kötött szerződés felmondása miatt a napokban távozott az LMP budapesti alelnöke, Szigethy Krisztina is. Szerinte eleve figyelmetlenül olvasták a főpolgármester-jelölt nyilatkozatát, mivel nem is feltétlen az előválasztástól történő visszalépést jelentette be.

A Sallai-bejelentés kapcsán kerestük Ungár Pétert is, aki rendhagyó módon egy giffel reagált a történtekre: