Sarcolják meg Mészáros Lőrincet! – követelik egységesen az ellenzéki pártok

Sarcolják meg Mészáros Lőrincet! – követelik egységesen az ellenzéki pártok

Mészáros Lőrinc egy lakodalomban álgitározik a 444 által 2019. június 13-án közölt videón

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országház előtt tartott ellenzéki sajtótájékoztatón az ellenzéki képviselők egységes véleményen voltak, hogy a bejelentett kormányzati gazdasági intézkedések nem elegendőek, s felhívták a figyelmet, a veszélyhelyzet adta fölhatalmazást a kormány a diktatúra további kiépítésére használja, ráadásul közben újabb vagyonokat juttatnak a haveroknak, kormányközeli vállalkozásoknak. 

Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője:

Orbán Viktor diktatúrájának kiépítése érdekében olyan törvényeket hoznak az Országgyűlés elé, amelynek semmi szerepe nincs a veszélyhelyzeti védekezésben. Így semmi köze a védekezéshez, hogy a minap benyújtott salátatörvényben titkosítani akarják Budapest-Belgrád vasútvonal építésével kapcsolatos adatokat, hogy olyan jogszabályok szülessenek amelyeknek köszönhetően a földesurak még jobban kiterjesztheti birtokaikat, hogy kormányközeli embereket újabb tulajdonhoz juttatnak. Mészáros adóra van szükség, azaz megadóztatni Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és a többi kormányközeli oligarcha brutális gyarapodásából származó vagyont.  Orbán Viktor ne kommunikáljon, hanem oldja meg a problémákat.

Tóth Bertalan, MSZP:

Sok millió ember egyedül maradt, rajtuk kellene segíteni. Köszönik az egészségügyi egyszeri félmilliós juttatását, de ez nem elég. Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt vállalkozóknak – idézte a Fidesz korábbi szlogenjét –, majd hozzátette, semmit a haveroknak. Ehelyett a közvetlen élvonalban harcoló önkormányzatokat kellene támogatni, s nem elvonni tőlük.

Arató Gergely, DK:

Látjuk, hogy a válság idején Orbán Viktornak a haverok fontosak: Ingatlanokat Schmitt Máriának, épüljön a liget, a nemzeti lopás rendszere tovább is működjön. Túl késő és túl kevés, amit Orbán ígér, nem segít azoknak, akik a legrosszabb helyzetben vannak. Követelik, hogy fogadja el az unió által adott pénzt, még akkor is, ha oligarchák beruházásairól akkor le kell mondani.

Tordai Bence, Párbeszéd:

Orbán Viktor diktátorosdit játszik. A feladat a társadalom megsegítése lenne, aminek érdekében Orbán semmit nem tesz. Havi százezer forintot kellene eljuttatni minden munkáját veszített embernek. Most kell lépni, már így is elkésett a kormány, ne a saját oligarcháit mentse, hanem az embereket.

Csárdi Antal, LMP

Aki az önkormányzatokat gyengíti, az a társadalmat gyengíti. Az önkormányzat gondoskodik azokról, akik vírushordozók. A magyar állam semmilyen védőfelszerelést juttat el a frontvonalban dolgozó önkormányzati dolgozóknak. – Miért sarcol a kormány – tette fel a kérdést –  miért nem inkább védőeszközt ad a munkatársaknak.

Hajnal Miklós, Momentum:

Leszámolás, haszonszerzés, ködösítés. Ez jellemzi a Fidesz elmúlt néhány napját.

Leszámolás azokkal az önkormányzatokkal, amelyek tavaly győztek, amelyek védőeszközt biztosítanak a vírushordozókkal közvetlen kapcsolatba kerülő szociális és egyéb munkatársaknak. A kormány lépései nem az önkormányzatokat, hanem az embereket lehetetleníti el.

Haszonszerzés: titkosított beruházások, járványbiznisz a haveroknak, ahelyett, hogy megadóztatnák azokat, akik a legtöbbet vették ki a közösből.

Ködösítés: Nem tudni, mi lesz azokkal, akik elvesztették munkájukat, mert a kormányfő semmi konktérumot nem mondott.Így azt sem tudni, miként pótolják az elmaradt fizetéseket. 

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő:

A NER-lovagok, a fideszes oligarchák miért nincsenek benne a közteherviselésben? Állítsák le az értelmetlen nagyberuházásokat például a Budapest–Belgrád vasútvonal építését, a kormány Várba költözését. Követeljük a tao pénzek és a propagandára költött milliárdok egészségügybe irányítását. A gyűlöletkeltés és lejárató műsorok fölöslegesek. Így nem lehet összefogásról beszélni. Orbán Viktor sarcolja meg Mészáros Lőrincet.