Schadl György: Nem fogok olyat bevallani, amit nem csináltam

Schadl György: Nem fogok olyat bevallani, amit nem csináltam

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schadl György letartóztatása után telefonon utasította feleségét és apját, hogy rejtsék el értéktárgyaikat. Ezt ők megtették, de lebuktak, ezért a rendőrség házkutatást tartott náluk. Az eset után a házaspár kétszer is beszélt telefonon, Schadl felesége rendkívül kiakadt, férje pedig feltette a kérdést: ha ő rohad a börtönben, akkor miért van leb*szva még a kint történtekért is? – számolt be a birtokába jutott hangfelvételek alapján a Telex.

A laphoz két, 2022. március 2-án készült hangfelvétel jutott el, amelyeken a Schadl házaspár telefonbeszélgetései hallhatók (az egyiket részben nyilvánosságra hozta már korábban a Blikk). Schadl György itt már a börtönben ült, valamiért abban a hitben, hogy néhány hónapon belül ki fogják engedni. A telefonbeszélgetés előzménye, hogy az ügyészség rájött, hogy Schadl apja és felesége elrejtették a náluk lévő értéktárgyakat, ezért az első házkutatás után a rendőrség másodszor is kiszállt a családi házhoz.

Schadl György és felesége, Schadl-Baranyai Helga között az elrejtett értéktárgyakról is szó esik a felvételen. A beszélgetés leiratát a Telex közölte, többek között ezek hangzottak el.

Sch: És mit mondtak, minek jönnek? Én börtönben vagyok, viszonylag nehezen tudok pénzt odarakni, nem?
B: Hogy amit láttak a házkutatásnál, azokat akarták elvinni.
Sch: De nincs meg?
B: De megvan.
Sch: Mi van meg?
B: Itt nem volt meg.
Sch: Hát akkor?
B: Szívem, fejezzük be ezt a beszélgetést légy szíves. [...] Reggel hatkor erre ébredtem.

A rendőrök később megtalálták a széfet az abba rejtett tárgyakkal, és lefoglalták azokat. Schadl-Baranyai Helgára az ügyészség két év öt évre felfüggesztett börtönbüntetést és 50 millió forint pénzbüntetést kért.

A beszélgetésben számos indulatos mondat elhangzik, egy ponton Schadl György azt mondja: „Nem fogok bevallani olyan dolgot, amit nem csináltam. Maximum csinálok egy bűncselekményt, és szájba b*szom az ügyészt […] Ezen kívül mást mit várnak?”

A részletek a Telex cikkében olvashatók.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál  – ellen a Fővárosi Törvényszéken még tavaly.

Címkék: Schadl György

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.