Sok helyen havazik, Kékestetőn már 20 centiméternél nagyobb a hótakaró

Sok helyen havazik, Kékestetőn már 20 centiméternél nagyobb a hótakaró

Behavazott út Lillafüreden 2022. december 11-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy az országos előrejelzés nyomán lapunk is beszámolt: az ország több táján megérkezett a havazás. A Metfigyelő Facebook-oldalán azt írja, az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn már 21 cm vastag a hóréteg, hajnalban itt mínusz négy fokos volt a levegő.

A nap során több városból is közöltek havas képeket, így Ózdon, a budapesti Normafán, Lillafüreden is szép fehér lett a táj. A Bakonyban már szombaton beköszöntött a téli zimankó.

Ami az elkövetkezendő napokat illeti, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint: „Megerősödő északias széllel megkezdődik a hideg levegő beáramlása, egyre nagyobb területen valószínű halmazállapot-váltás, a jövő hét első napjaiban pedig komolyabb éjszakai fagyok is valószínűek.”

De ebből az is kiderül, vastagabb hóréteg a magasabb részeken, az Alpokalján, a Balaton-felvidéken és a Bükkben alakulhat ki vasárnap estig.

 

Címkék: időjárás, havazás