Sorra kapják el a koronavírus-fertőzést a politikusok

Sorra kapják el a koronavírus-fertőzést a politikusok

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (Fotó: Schmuck Erzsébet / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sors iróniája, hogy a tegnapi sajtótájékoztatómon szigorúbb járványügyi korlátozásokra szólítottam fel a kormányt, miközben tegnap este a gyorstesztem azt mutatta, hogy covidos lettem. Ma megcsinálják a pcr tesztet, de ugyanez az eredmény várható. Három oltásom van, remélem, hogy gyenge tünetekkel megúszom a fertőzést. Mindenkinek javasolom az oltást és hogy minden zárt térben hordjon maszkot – írja Facebook-bejegyzésében Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője.

 

Nem ő azonban az egyetlen politikus, aki a közelmúltban elkapta a fertőzést. Fürjes Balázs a a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szintén a napokban betegedett meg azt követően, hogy felvette a harmadik oltást. Ebben talán annak is szerepe lehet – írja a 444.hu –, hogy a Fidesz múlt hétvégi kongresszusán nem volt folyamatos a maszkviselés, legalábbis erről tanúskodik az államtitkár Instagram bejegyzésében közölt kép.

A közelmúltban egyébként Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, valamint Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is elkapta a koronavírust.