Svájcból, több mint 700 kilométer megtétele után érkezhetett egy farkas Budapest közelébe

 Svájcból, több mint 700 kilométer megtétele után érkezhetett egy farkas Budapest közelébe

Farkas. Képünk csak illusztráció (Fotó: Federico Di Dio / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A svájci Surselva régióból indult útnak, most Budapest közelében járhat egy farkas – vette észre a Telex a Wolf Switzerland Group nevű őshonos nagyragadozókkal foglalkozó egyesület Facebook-posztját.

Az M237-esként emlegetett állat feltehetően egy fiatal hím, ami 2021-ben születhetett, és tavaly tavasszal kelhetett útra. Mint írták, az állat légvonalban 700 kilométert tehetett meg, ami a valóságban ennél sokkal nagyobb távolságot jelenthet. Bár M237-es vándorlása még nem számít rekordnak, de már most az egyik leghosszabb út, amit egy farkas valaha megtett az egyesület szerint.

Címkék: Svájc, farkas

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.