Szabadkoztak Vonának a kormánypárti sajtómunkások

Szabadkoztak Vonának a kormánypárti sajtómunkások

Vona Gábor (Fotó: Youtube/Vona Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Telefonon kereste meg a Jobbik volt elnöke a kormánypárti média több emberét, miután hetek óta tucatszám közlik ezek a lapok a vele kapcsolatos helyreigazításokat. Itt például azt írta meg a Ripost és az Origo: valótlanul híresztelték, hogy a politikus húszmilliós Audit kapott Simicska Lajostól. De kénytelenek voltak azt is közölni, hogy Vona valójában nem dicsőítette Allahot, nem éltette Haynaut és nem fogadta tiszteletbeli tagjává egy török terrorszervezet.

Vona Gábor most arról beszélt a videóblogjában, hogy „a modern fake news hadviselést” Magyarországon rajta és ellene próbálták ki először. A politikus úgy látja, „karakterterrorizmust” követtek el ellene, és a választási kampány után fél évvel már semmit sem ér, hogy közlik a helyreigazításokat. „A sajnálatos üzenete az egésznek az, hogy megéri hazudni, megéri mocskos eszközökhöz nyúlni, mert nyerni csak így lehet” – mondta Vona. Utólag ugyanakkor felhívta most többek közt a 888 és a Pesti Srácok főszerkesztőit, G. Fodor Gábort és Huth Gergelyt.

Amikor felhívod azokat, akik hazudtak rólad... / Vona Gábor vlogja - 7. rész

Íme a videó, aminek már az előzetesétől kiakadtak a Fidesz sajtómunkásai. Nem véletlenül. Nézd meg, mit mondtak a kampányban terjesztett hazugságokról! Felhasznált anyagok: https://www.youtube.com/watch?v=YgSbHNvIuns https://www.youtube.com/watch?v=PP_rysynI2s (Az eredeti felvétel az MTVA tulajdona.) https://www.youtube.com/watch?v=1aTApGWVGoI https://tenyek.hu/politika/254092_vona-allahot-dicsoiti.html Zene/Music: Colossus by Wydron https://soundcloud.com/wydron Creative Commons - Attribution-ShareAlike 3.0 Unported- CC BY-SA 3.0 http://creativecommons.org/licenses/b...

„Gondoljon bele abba, hogy napi nyolc fórumot tartok, és mind a nyolc fórumon müezzinhang vár” – vetette fel a politikus Gabay Dorkának, a Magyar Idők munkatársának. Az újságíró ugyanakkor kijelentette, hogy homoszexuális orgiákról ő például sosem írt, „az az én ingerküszöbömön is rég túl van.” Huth Gergely is elhatárolta magát ettől. „Vannak olyan sztorik, amik megérdemlik, hogy átvegyük, meg van, ami nem. Pont a terry blackes orgiákat nem vettük át. Kollégákról nem mondok ítéletet, de a mi profilunkba már nem vágott bele” – mondta. G. Fodor Gábor ugyanakkor Vona felvetésére, hogy folyamatos hazugságáradat ment vele szemben, azt válaszolta, ő nem így látja.

A nyolcmillió Magyarországa - Magyar Hang

Internetes előfizetéssel ugyan szép számú háztartás rendelkezik, de a tájékozódás a túlnyomó többségnél a Facebookkal egyenlő.

A legnyíltabban az Origo volt munkatársa, Hecker Flórián beszélt Vonával. Elismerte, hogy nyilván volt olyan is a lejáratások között, „ami kapott információ volt és nem kvázi újságírói munka”, még ha ebben „sok munka is volt.” A Jobbik volt elnöke felidézte, amikor a kormánylap arról írt, hogy zavargás volt az október 23-ai pártrendezvényen, miközben az ünnepség még el sem kezdődött, és később sem volt semmi probléma. „Igazad van, tehát ez valószínűleg máshogy történt, másmilyen úton, nem feltétlenül újságírói munkaként” – jelentette ki Hecker. Szerinte a politikai média lelkülete ilyen, és azért is szállt ki belőle, mert a személyisége kapcsán nem büszke rá.

Vona próbálta elérni a Magyar Idők újságíróját, Bayer Zsoltot, illetve a Ripost-főszerkesztő Ómolnár Miklóst is, de nem járt sikerrel.