Szabadnapos orvos élesztett újra egy 55 éves férfit a székesfehérvári strandon

Szabadnapos orvos élesztett újra egy 55 éves férfit a székesfehérvári strandon

Mentő (Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Székesfehérváron kérték a mentők gyors segítségét ahhoz az 55 év körüli férfihez, aki egy helyi strandon merült víz alá – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

Mint írták, több szemtanú is a segítségére sietett, azonnal mentőt hívtak, majd miután sikerült a fuldoklót partra szállítani, a tapasztalt mentésirányító instrukciói szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. A helyszínen tartózkodott egy szabadnapos orvos is, aki rögtön megkezdte az újraélesztést, melyhez a strandon található félautomata defibrillátort is használta. – Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett szakszerű mellkasi nyomásoknak köszönhetően rövid időn belül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! – zárták posztjukat.