Szabadságra ment az egyetlen orvos, bezárt a kórházi osztály Gyulán

Szabadságra ment az egyetlen orvos, bezárt a kórházi osztály Gyulán

Fotó: Unsplash/Hush Naidoo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztálya, miután az egyetlen orvos szabadságra ment – írta mai számában a Népszava. A lap szerint az osztályon a főorvoson kívül két rezidens dolgozik.

Az újságnak egy olvasó mesélte el az édesanyja történetét, akinek testén hólyagok jelentek meg. Ezért kereste fel a bőrgyógyászati szakrendelést, ahol a kórház sürgősségi osztályára irányították. Innen küldték tovább a bőrgyógyászati osztályra, ahol közölték vele, hogy az egyetlen orvos szabadságon van. Ennek ellenére nem lehetetlen, hogy szakorvos vizsgálja meg, mert a főorvos a szabadsága ellenére bejár a kórházba egy beteghez. Szerencséje volt, az orvos ugyanis megvizsgálta, és befektette a kórházba. Két hét után az egyik nap azt mondták a nőnek, hogy gyógyultnak nyilvánítják, másnap hazaküldik, mert a főorvos ismét szabadságra megy. Ám el is utazik, és két rezidenssel nem működhet az osztály.

Az intézet a lap kérdéseire küldött válaszban nem tagadta, hogy ideiglenesen bezárták az osztályt. Közölték, „a Békés Megyei Központi Kórház mindkét telephelyén a bőrgyógyászati járóbeteg-ellátás és az ügyelet is fenntartott, a társosztályok (például belgyógyászat) besegítenek, ha szükség lenne fekvőbeteg-ellátásra. A betegellátás a nyári szabadságolások ideje alatt sem szünetel” – írták.