Szakács László: A Szocialisták és Demokraták pártja nem indul az önkormányzati választáson

Szakács László: A Szocialisták és Demokraták pártja nem indul az önkormányzati választáson

Mesterházy Attila és Szakács László az Országgyűlésben 2021-ben (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A Mesterházy Attila egykori MSZP-s politikus által bejelentett Szocialisták és Demokraták pártja nem kíván elindulni az önkormányzati választáson, az európai parlamentin viszont részt vesz. Erről beszélt a Magyar Hang érdeklődésére Szakács László egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, az új baloldali szervezet társalapítója. A jelek arra mutatnak: a rivális pártok nem örülnek az új pártkezdeményezés bejelentésének, mivel vagy csak szűkszavúan kommentálták a fejleményt, vagy egyáltalán nem reagáltak megkeresésünkre.

Mesterházy Attila – aki egyúttal az MSZP-ből való kilépését is bejelentette – azzal indokolta a pártalapítást a közösségi oldalán, hogy tenni akar a baloldalért, de ezért új formai keretek között dolgozna. Az új Szocialisták és Demokraták pártja – amelynek bejegyzését Szakács László szerint elindították – új szavazókat szeretne megnyerni. A volt MSZP-elnök bejelentésében arra is kitért, hogy szerinte a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, a Fidesztől elforduló, korábban a szocialistákra voksolókat pedig végképp nem.

A társalapító Szakács László révén – a pártkezdeményezésről megjelent első híradásból kiindulva – alighanem a Baranya megyei szavazókat szólítanák meg. Az egykori szocialista országgyűlési képviselő ugyanis komlói, a mintegy 20 ezer lakosú egykori bányászvárosban egy időben alpolgármester volt.

• Miért nem indulnának az önkormányzati választáson?
• Mi szükség van most egy új pártra?
• Mit szól ehhez a többi ellenzéki formáció?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!