Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar honvédség kézifegyver-állományát a cseh licensz alapján készülőkkel cserélik le

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar honvédség kézifegyver-állományát a cseh licensz alapján készülőkkel cserélik le

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egy Gidrán típusú páncélozott harcjárműnél a nyírteleki Kedvesház diákjainak látogatásakor az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájában 2022. december 20-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar honvédség kézifegyver-állományát cseh licensz alapján készülő kézifegyverekkel cseréljük le – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf csütörtökön Kiskunfélegyházán. A honvédelmi miniszter hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban a politikus kijelentette, hogy „az átfegyverzés – ahogy sokan látjuk és tudjuk – meg is történt”.

– A kézifegyvereket vegyesvállalati formában fogják gyártani, nemcsak a magyar honvédség számára, de a nemzetközi piacra is – fogalmazott az MTI által is idézett miniszter, aki szerint ez nagyon fontos lépése a magyar haderő fejlődésének és a magyar védelmi ipar fejlesztésének. A politikus kiemelte: elkötelezett híven annak, hogy Magyarország ne pusztán eszközöket vásároljon, hanem az eszközszállítóktól való függés csökkentésének érdekében többek közt munkahelyeket, adóbevételt, innovációs lehetőséget, innovációs platformot teremtsen.

A cseh Colt CZ Group csütörtökön jelentette be, hogy kézifegyvergyártó közös vállalatot alapít Magyarországon. A vállalkozás a magyar fél által biztosított és a legmodernebb technológiával felszerelt üzemegységben működik majd.