Szállingózhat a hó

Szállingózhat a hó

Fotó: Unsplash/Jessica Fadel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből. Elszórt jelleggel hószállingózás, gyenge havazás, illetve néhol vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északi szél nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között valószínű.

Kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, alvászavarok, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás és rosszullét sokaknál jelentkezhet – írja az Időkép. Felerősödhetnek a görcsös- és a gyulladásos jellegű ízületi panaszok is. Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A felhős, szürke időben bágyadtabbak, lehangoltabbak lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

 

Címkék: időjárás