Szél Bernadett: Nem sikerült megbüntetni minket a #FreeNavalny felirat miatt

Szél Bernadett: Nem sikerült megbüntetni minket a #FreeNavalny felirat miatt

Levelet kapott Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, amelyből kiderül, hogy nem büntetik meg a #FreeNavalny felirat miatt. (Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó hírt osztott meg követőivel közösségi oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Mint írja, levelet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, amelyből kiderül, hogy nem büntetik meg a #FreeNavalny felirat miatt, amit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter munkahelye elé írtak a Navalnij melletti orosz tüntetésekkel egyidőben, április 21-én.  

A politikus arról is megemlékezett, hogy napra pontosan pénteken egy éve mérgezték meg egyik legfontosabb személyes példaképét, Alekszej Navalnijt, akit később börtönbe zárták, és most is fogságban van.

– A kicsinyes — és kudarcos — fideszes keménykedésnél, hogy Hadházy Ákossal és Fekete-Győr Andrással együtt büntetést kapjunk a kiállásért, nagyságrendekkel fontosabb az, hogy Navalnijt továbbra is börtönben tartja Putyin és brutálisan üldözi a bajtársait is – fogalmaz a képviselő.

Arrra is kitért, hogy Merkel ezen a szimbolikus napon, a mérgezés évfordulóján ment tárgyalni Putyinhoz. Mint megírtuk, Angela Merkel az orosz államfővel tartott közös sajtótájékoztatóján elfogadhatatlanak nevezte Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus fogvatartását, és újfent kérte az orosz elnököt, hogy engedje szabadon Navalnijt.