Szeptembertől 3 ezer forint lesz a védettségi igazolvány pótlása, cseréje

Szeptembertől 3 ezer forint lesz a védettségi igazolvány pótlása, cseréje

Védettségi igazolvány (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnökséget vezető miniszter friss rendelete a védettségi igazolvány kiállításáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj részletes szabályairól.

Eszerint szeptember elejétől a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért 3000 forintot kell fizetni, ebből 2000 forint az igazolvány előállítási költsége.

A pénzt Budapest Főváros Kormányhivatalának számlájára kell befizetni. A befolyt díjnak az igazolványok előállítási költségére vonatkozó részét negyedévente összesítik, utalják a Miniszterelnöki Kabinetiroda számlájára, azt a védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. használja fel.

A rendelet szerint ezt az összeget akkor is meg kell fizetni, ha a kérelmező az igénylést visszavonta, vagy a kérelmét elutasították. Az ismételten benyújtott kérelem esetén a díjat szintén újra meg kell fizetni.