Szétverték a diákok a BME kollégiumi szobáit Orbán Viktor hétfői bejelentése után

Szétverték a diákok a BME kollégiumi szobáit Orbán Viktor hétfői bejelentése után

A megrongált szoba (Fotó: Telex)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók. Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz – számolt be a Telex.

A hallgatók állítólag azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják. A portál szerint a rombolás miatt hétfő éjjel többször is jártak rendőrök az épületben.

A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. Ez utóbbiról videó is készült, amit a Telexhez is eljuttattak. A lebontott helyiség nem mellékesen egy „senior szoba”, ahol olyan hallgatók laknak, akiknek többek között az a feladatuk, hogy a gólyákat segítésék, mentorálják. Cikkünk megjelentését követően a Schönherz kollégium Kollégiumi Bizottsága jelezte az érintett szoba valójában nem tartozik a senior szobák közé.

– A vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban. A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég – reagált a hírre a BME a Telexnek.