Szigorított a kormány a szabályok ellenére kinyitó vendéglátósok büntetésén

Szigorított a kormány a szabályok ellenére kinyitó vendéglátósok büntetésén

Üres étterem – Bár állott, most székhalom. (Fotó: Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közeledik február elseje, amikor egyes vendéglátóhelyek a szabályokkal szemben mégis arra készülnek, hogy kinyitnak. Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában arra kért minden érintett, hogy ne tegyen ilyet, a büntetési tételeket pedig azóta már szigorították is. Ez a szombaton éjjel megjelent Magyar Közlönyből derült ki.

Az új szabályok szerint, ha egy vendéglátóhely a tiltás ellenére kinyit, akkor első alkalommal hat hónapra, ha pedig újból megszegi a szabályokat, akkor egy évre bezárhatják. Utóbbi esetében az üzemeltetőt egyúttal el is tiltják vendéglátó tevékenység végzésétől.

Emelkedik a bírságok összege is, 1 millió forinttól egészen 5 millió forintig terjedő összeget szabhatnak ki.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt